top of page

Lasten liikkuminen on entistä tärkeämpää

Vaikka lasten ja nuorten urheilun määrä on pysynyt tasaisena pitkän aikaa, eivät nuoret enää vietä iltapäiviään kavereiden kanssa ulkona leikkien ja pelaillen.

Syynä voidaan pitää esimerkiksi seurassa harrastamisen suosiota. Urheiluseuroissa tavataan muita nuoria, joiden kanssa sosialisoituminen ja urheilu toimivat yhdessä. Lapset usein eivät ajattele liikunnan terveysvaikutuksia, vaan he liikkuvat siksi, että se tuottaa heille iloa.

Moni lapsista harrastaa ohjattua liikuntaa yli kolme kertaa viikossa. Vaikka suuri osa lapsista ja nuorista ilmoittaa harrastavansa säännöllistä liikuntaa, eivät he harrastuksen lisäksi liiku tarpeeksi. Usean lapsen vapaa-aikaa täynnä olevat iltapäivät on nyt vallannut erilaiset konsoleilla ja tietokoneella pelattavat videopelit.

Lapsena ja nuorena liikkuminen on tärkeää. Pienenä harrastettu urheilu opettaa liikkumaan aikuisenakin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan lasten liikunta lisää todennäköisyyttä aikuisiän fyysiseen aktiivisuuteen.

Tiedot lasten liikunnan määrästä on saatu Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun kolmasluokkalaisten kanssa tehdystä tutkimuksesta.

IMG_2883.JPG

Linus Tiitinen ja Hetä keränen 8D


bottom of page